2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Křenová omáčka s uzeným masem

Název Množství a jednotka
uzené maso 500 g
smetanový křen 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 30 g
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

Název Množství a jednotka
houskový knedlík
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude delší (po uvaření jazyk ještě za horka oloupeme). Z másla, mouky a mléka si připravíme bešamel. Osolíme lžičkou soli, přidáme půl skleničky naloženého křenu (smetanový křen, krenex, pálivý křen), povaříme asi deset minut a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Z vývaru z masa můžeme udělat Uzenou polévku s kroupami.


Další fotografie
 


RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...